joi, 14 martie 2013

Model plângere penală

CĂTRE, PARCHETUL DE PE LÂNGĂ ........................(instanţa de judecată competentă material şi teritorial să judece cauza în primă instanţă)



                                          DOMNULE PRIM PROCUROR,

                  Subsemnatul, ................, domiciliat în .............................................., CNP ........................................, în calitate de parte vătămată, în temeiul art. 222 C.P.P., formulez prezenta 


                                               PLÂNGERE PENALĂ

 
 împotriva făptuitorului .................................., domiciliat în ..........................................., în vederea începerii cercetărilor pentru săvârşirea infracţiunii de .............................................., faptă prevăzută şi pedepsită de dispoziţiile art. ........... Cod penal.

       În fapt, (aici urmează să povestiţi, în amănunt situaţia de fapt).

  Consider că sunt întrunite elementele constitutive ale infracţinii de ........................ referitor la făptuitorul ......................, atât în privinţa laturii subiective sub forma intenţiei directe/indirecte/praeterintenţiei/culpei, autorul cunoscând .............................................., cât şi sub aspectul laturii obiective, făptuitoriul ............................................

    Pe latură civilă, în temeiul art. 15 C.P.P., mă constitui parte civilă cu suma de ........................................, reprezentând daune materiale şi suma de ....................... reprezentând daune morale.

     În dreptîmi întemeiez prezenta plângere pe dispoziţiile art. 15 C.P.P., art. 222 C.P.P. şi art. 246 C.P.

     Mijloacele de probaţiune de care înţeleg să mă folosesc în susţinerea prezentei plângeri sunt sunt: înscrisurile (art. 89 C.P.P.), declaraţia mea ca parte vătămată (75 C.P.P.) şi de asemenea solicit audierea făptuitorului.
                     DOMNULUI PRIM PROCUROR AL PARCHETULUI DE PE LÂNGĂ                                                             

Un comentariu:

  1. Buna ziua ! Daca un primar a facut un abuz si uz de fals inmanand unei alte persoane titlul de propietate semnand in fals in registrul agricol se face plangere politiei locale sau direct Parchetului de pe langa judecatoria orasului respectiv ?

    RăspundețiȘtergere