joi, 14 martie 2013

AMENDĂ ROVINIETĂ - NU O PLĂTIŢI !


În cazul în care primiţi prin poşta vreo amendă de la C.N.A.D.N.R. (rovinietă), să nu faceţi greşeala să o plătiţi, pentru că odată contestată această amendă la instanţa competentă, ea va fi admisă şi, prin urmare nu va mai trebui să plătiţi amenda respectivă.

Şi mai important este că o astfel de plângere este scutită de plata taxei de timbru!

Astfel, art. 17 din O.G. 2/2001 prevede obligativitatea, sub sancţiunea nulităţii absolute a procesului verbal, semnăturii agentului constatator. De obicei, procesele verbale de sancţionare a contravenţiei privitoare la lipsa rovinietei sunt întocmite în sistem electronic şi apoi printate, iar ulterior comunicate contravenientului, fără a fi semnate de agentul constatator. Lipsa acestei semnături atrage nulitatea absolută a procesului verbal, iar consecinţele sunt anularea acestuia şi exonerarea de la plata amenzii şi, eventual, obligarea C.N.A.D.N.R.-ului la plata cheltuielilor de judecată.


Pentru detalii: 0766.515.069

3 comentarii:

  1. Poate ca nu ştii, dar

    POŢI SĂ EVIŢI SĂ FII AMENDAT DE POLIŢIA RUTIERĂ, DACĂ AI PRODUS UN ACCIDENT AUTO UŞOR, FĂRĂ VICTIME


    Sigur, şi tu ar trebui să ştii acest lucru, ca fiind posibil şi legal de mai bine de 5 ani, adică de la 01 iulie 2009.
    În trafic, însă, am asistat la multe blocaje auto generate de maşini ciocnite în accidente uşoare şi apoi lăsate pe loc, în mijlocul străzii sau a intersecţiei, cu şoferii certându-se între ei, gesticulând si vociferând la telefoanele mobile, în aşteptarea unui echipaj al poliţiei rutiere, pentru constatarea accidentului. Şi stau, bieţii de ei, stau să aştepte venirea Poliţiei Rutiere, care, atunci când apare, le explică fiecăruia dintre şoferi care e partea lui de vină, atunci când e cazul.
    Apoi, nu puţini dintre cei implicaţi în accidente uşoare, nesoldate cu victime, la constatarea Poliţiei Rutiere, mai rămân şi fără permisele de conducere, plus că plătesc şi amendă şi - dacă nu rămân fără permis - sigur se aleg şi cu puncte de penalizare, ce se trec în „cazierul” rutier.
    Şi vine imediat şi mintea românului cea de pe urmă, deşi e deja prea târziu.
    Pentru că, în momentul întocmirii actelor de constatare de către Poliţia Rutieră, degeaba mai vin domnii şoferi şi se miorlăie pe lângă poliţişti: "uitaţi, că acum ne înţelegem, putem să mai completăm actul de constatare amiabilă?".
    Dar replica poliţiştilor, invariabil, va fi mereu aceeaşi: "ştiţi, e prea târziu, ne pare rău, ar fi trebuit să va înţelegeţi amiabil înainte să ne chemaţi pe noi, cei de la poliţie"; după care, în cele mai multe cazuri, ambii (sau măcar unul din ei) rămân fără permisele de conducere.
    Mai multe subtilităţi despre modul în care poţi evita să fii amendat de Poliţia Rutieră, în cazul în care ai săvârşit un accident rutier uşor, fără victime, vei descoperi în capitolul 9 al cărţii „MAESTRU ÎN ANULAREA AMENZILOR RUTIERE – cum să devii”.
    Mai multe despre această carte vei descoperi accesând link-ul:
    www.maestrii-succesului.ro


    RăspundețiȘtergere